Наукові конференції України, Міжнародна науково-практична конференція «100 -річчя формування національних сортових рослинних ресурсів України»

Розмір шрифту: 
СЕЛЕКЦІЯ ГРЕЧКИ В ЗВО «ПДУ»
Л. А. Вільчинська, О. В. Ночвіна, О. В. Свинарчук

Остання редакція: 2023-10-18

Тези доповіді


Сортові ресурси рослин – невичерпне джерело нових ознак для селекційної роботи, а з іншої сторони – основний біологічний фактор сучасних технологій вирощування. Селекційна робота – це теоретичне і практичне підґрунтя сорту.

Гречка – це унікальна круп’яна культура поліфункціонального призначення. Унікальні біохімічні показники усіх, без винятку, частин гречаної рослини, потреба у забезпеченні усіх верств населення повноцінними продуктами харчування, державна підтримка цієї цінної круп’яної культури, сприяють збереженню посівних площ.

В Україні для створення нових сортів гречки застосовують класичні селекційні методи, які ґрунтуються на гібридизації, індукованих мутаціях, доборах.


Full Text: PDF