Розмір шрифту:
СЕЛЕКЦІЯ ГРЕЧКИ В ЗВО «ПДУ»
Остання редакція: 2023-10-18
Тези доповіді
Сортові ресурси рослин – невичерпне джерело нових ознак для селекційної роботи, а з іншої сторони – основний біологічний фактор сучасних технологій вирощування. Селекційна робота – це теоретичне і практичне підґрунтя сорту.
Гречка – це унікальна круп’яна культура поліфункціонального призначення. Унікальні біохімічні показники усіх, без винятку, частин гречаної рослини, потреба у забезпеченні усіх верств населення повноцінними продуктами харчування, державна підтримка цієї цінної круп’яної культури, сприяють збереженню посівних площ.
В Україні для створення нових сортів гречки застосовують класичні селекційні методи, які ґрунтуються на гібридизації, індукованих мутаціях, доборах.
Full Text:
PDF