Остання редакція: 2023-10-18
Тези доповіді
Постійно зростаюче населення планети та попит на продукти харчування для людей і тварин диктує основне завдання сучасного сільськогосподарського виробництва щодо забезпечення якісною рослинною сировиною та ефективною диверсифікацією вирощуваних рослин.
Наразі культура тритикале все ширше використовується у виробництві. Завдяки активній селекційній роботі створено нові високоякісні сорти тритикале харчового, технічного та фуражного призначення. Цікавість до цієї поліфункціональної культури обумовлена рядом позитивних характеристик.
Тритикале – має низку потенційних переваг, які ще до кінця не вивчені, цінність яких враховуючи глобальні кліматичні коливання, буде серйозно усвідомлюватися майбутніми поколіннями, зокрема в подоланні харчових та кормових викликів.