Наукові конференції України, Міжнародна науково-практична конференція «100 -річчя формування національних сортових рослинних ресурсів України»

Розмір шрифту: 
ОСОБЛИВОСТІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ УКРАЇНСЬКОГО СЕГМЕНТУ В БАЗІ ДАНИХ МІЖНАРОДНОГО СОЮЗУ З ОХОРОНИ НОВИХ СОРТІВ РОСЛИН
Н. С. Орленко, Є. М. Стариченко, К. М. Мажуга, В. В. Маслечкін

Остання редакція: 2023-10-18

Тези доповіді


Одним із способів забезпечення високих врожаїв та покращення адаптивності до мінливих кліматичних умов є створення селекціонерами нових удосконалених сортів рослин. А охорона прав селекціонерів на виведені їми сорти сприяє їх заохоченню створювати нові сорти рослин на благо суспільства. Забезпеченням та просуванням ефективної системи охорони прав селекціонерів на сорти рослин на міжнародному рівні займається Міжнародний союз з охорони нових сортів рослин (UPOV). Станом на липень 2023 року членами UPOV були дві міжурядові організації та 76 країн (включаючи Україну). В Україні кваліфікаційну експертизу сортів рослин проводить Український інститут експертизи сортів рослин. (УІЕСР), який виступає в ролі Експертного закладу та взаємодіє з Міністерством аграрної політики та продовольства України, що є Компетентним органом.


Full Text: PDF