Розмір шрифту:
РИЖІЙ ПОСІВНИЙ – ПЕРСПЕКТИВНА ОЛІЙНА КУЛЬТУРА В УКРАЇНІ: ГЕНЕТИЧНІ РЕСУРСИ ТА ВИКОРИСТАННЯ
Остання редакція: 2023-10-18
Тези доповіді
Відомо, що після хлібу, олія є важливим продуктом харчування. Україна має передові позиції у Європі та світі з виробництва і експорту олії та олійної продукції. Виробництво олії соняшникової в Україні за останній період становив близько 7,0 млн тон у рік. Ріпакової олії до 2022 року вироблялося близько 110 тон на рік. Зважаючи на це, розширення сортименту рослинних олій за рахунок диверсифікації вирощуваних олійних культур з одного боку та забезпечення екологічного балансу у землеробстві, у контексті сприяння невиснажливого землекористування за рахунок наявних головних олійних культур – соняшника та ріпаку, з іншого боку, має важливе значення.
Full Text:
PDF