Наукові конференції України, Міжнародна науково-практична конференція «100 -річчя формування національних сортових рослинних ресурсів України»

Розмір шрифту: 
БІОТЕХНОЛОГІЧНИЙ ШЛЯХ ПОКРАЩЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ МЕТОДОМ КУЛЬТИВУВАННЯ IN VITRO
Н. Романюк, Ю. І. Колб, С. В. Половкович

Остання редакція: 2023-10-18

Тези доповіді


Розв’язування глобальних проблем людства – це одна із найголовніших задач біотехнології. Серед найбільших проблем сьогодення це продовольча криза, нестача вичерпних ресурсів, поліпшення стану екології та інші. Завдяки біотехнологічному методу культивування in vitro із використанням диференціювання можна виростити потрібну рослину у склі на штучному живильному середовищі із потрібними модифікаціями, що призведе до швидкого отримання потрібного продукту чи сировини. Саме такий метод може допомогти швидко отримувати потрібні біологічно активні речовини чи сировину, зберегти генофонд рослин.

Згідно зі звітом Організації Об’єднаних Націй, кількість людей, які постраждали від голоду в усьому світі, зросла до 828 мільйонів у 2021 році, збільшившись приблизно на 46 мільйонів з 2020 року та на 150 мільйонів з моменту спалаху пандемії COVID-19. Нові докази того, що світ усе більше віддаляється від своєї мети покінчити з голодом, відсутністю продовольчої безпеки та недоїданням у всіх його формах до 2030 року.


Full Text: PDF