Наукові конференції України, Міжнародна науково-практична конференція «100 -річчя формування національних сортових рослинних ресурсів України»

Розмір шрифту: 
ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ НОВИХ ВИСОКОВРОЖАЙНИХ ГІБРИДІВ КУКУРУДЗИ (ZEA MAYS L.)
О. А. Руденко, М. М. Таганцова, О. В. Свинарчук, М. С. Юшкевич

Остання редакція: 2023-10-18

Тези доповіді


Кукурудза є однією з найважливіших культур у світовому сільському господарстві та харчовій промисловості. Її значущість важко переоцінити, оскільки ця рослина відіграє вирішальну роль у забезпеченні світового населення необхідними харчовими продуктами. Кукурудза посідає третє місце серед найважливіших продовольчих культур, поступаючись лише рису та пшениці. За роки існування людства, кукурудза виросла із дикої рослини в потужну скарбницю харчових можливостей.

Попит на кукурудзу, як в зерні, так і в переробленому для споживання вигляді, нестримно зростає. Однак зменшення доступної земельної площі для вирощування ставить під загрозу нашу здатність забезпечити зростаючу потребу у цій важливій сільськогосподарській культурі. Тому стає вельми актуальним підвищення врожайності кукурудзи.

Full Text: PDF