Розмір шрифту:
ВИПРОБУВАННЯ ГІБРИДІВ КАРТОПЛІ НА СТІЙКІСТЬ ДО ПОТЕМНІННЯ М’ЯКОТІ БУЛЬБ
Остання редакція: 2023-10-18
Тези доповіді
Якість бульб – це поняття, яке охоплює широкий спектр показників, що характеризують їх споживчі властивості. Серед них однією з суттєвих ознак, у продовольчому відношенні, є стійкість до потемніння м’якоті бульб у сирому та вареному стані. Потемніння м’якоті негативно віддзеркалюється на товарному вигляді картоплі, погіршує її кулінарні властивості та смак, а також придатність бульб, як сировини для картоплепереробної промисловості. Враховуючи зростаючі вимоги споживачів до якісних показників картоплі, потреба в сортах стійких до потемніння м’якоті бульб у сирому та вареному стані збільшується, а отже цілеспрямована селекційна робота зі створення таких сортів є актуальною.За результатами аналізу перспективних гібриди на стійкість до потемніння м’якоті бульбу сирому і вареному стані виділили кращі форми для залучення в подальший селекційний процес.
Full Text:
PDF