Наукові конференції України, Міжнародна науково-практична конференція «100 -річчя формування національних сортових рослинних ресурсів України»

Розмір шрифту: 
ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ГУСТОТИ РОСЛИН СОЧЕВИЦІ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ІНОКУЛЯЦІЇ ТА РЕГУЛЯТОРІВ РОСТУ В УМОВАХ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ
С. В. Слободянюк, О. В. Піскова, А. В. Костенко, І. С. Шляхтун

Остання редакція: 2023-10-18

Тези доповіді


Сочевиця – важлива сільськогосподарська культура, одна з перших рослин, які були окультурені. Під час археологічних розкопок на Близькому сході було знайдене насіння сочевиці, якому близько 8000 років. Культура добре відома в культурі Античного Риму і Греції. На даний час, сочевиця є найбільш розповсюджена серед зернобобових культур і вирощується практично у всіх частинах світу. Серед зернобобових, сочевиця, як харчова культура, займає одне з провідних місць за повноцінністю рослинного білка і перевищує його вмістом горох, нут та квасолю.

Найбільша цінність сочевиці, як і всіх зернобобових культур полягає в тому, що вона сприяє фіксації атмосферного азоту, покращує родючість ґрунту і цим самим підвищує урожайність інших культур у сівозміні.


Full Text: PDF