Розмір шрифту:
ОЦІНКА ЛІНІЙ КУКУРУДЗИ ЗА МАРКЕРАМИ ПОВ’ЯЗАНИМИ З ТОЛЕРАНТНІСТЮ ДО ПОСУХИ
Остання редакція: 2025-05-06
Тези доповіді
Посуха є одним із факторів, що обмежують виробництво кукурудзи в усьому світі, оскільки щороку через посуху втрачається 15–20% урожаю зерна кукурудзи. Сучасні підходи до селекції кукурудзи включають використання методів молекулярної біології, генетики та біотехнології для створення нових сортів і гібридів, які володіють високою врожайністю і стійкістю до різних біотичних і абіотичних факторів. Це дозволяє не лише підвищити продуктивність кукурудзи, але й забезпечити стабільність врожаїв в умовах змінного клімату.
Full Text:
PDF