Розмір шрифту:
ВРОЖАЙНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ ЗЕРНА СУЧАСНИХ СОРТІВ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ У РІЗНИХ ҐРУНТОВО-КЛІМАТИЧНИХ УМОВАХ
Остання редакція: 2025-05-06
Тези доповіді
На сучасному етапі розвитку сільськогосподарського виробництва важливим завданням землевласників є отримання високоякісної зернової продукції, особливо пшениці озимої. Незадовільне використання генетичного потенціалу сортів культури є однією з багатьох причин, що спричинюють проблему якості продовольчого зерна в Україні.
Пшеницю м’яку озиму (Triticum aestivum L.) в Україні вважають однією з основних продовольчих культур, оскільки з неї виготовляють цінний продукт – хліб. Підвищення урожайності зерна пшениці озимої та поліпшення його якісних показників можна забезпечити за рахунок удосконалення існуючих агротехнологій вирощування цієї культури.
Full Text:
PDF