Наукові конференції України, ХІІІ МНПК «Селекція, генетика, сортовипробування та агротехнології культурних рослин: виклики та перспективи»

Розмір шрифту: 
ВПЛИВ СОРТОВИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ТА СПОСОБІВ ЗБЕРІГАННЯ НА ПОСІВНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ
Н. О. Ящук, В. М. Завгородній, Н. В. Радзінська, А. А. Бельська

Остання редакція: 2025-05-08

Тези доповіді


Світове виробництво високоякісного зерна пшениці озимої значною мірою залежить від поширення стійких до негативних чинників високоврожайних сортів. Окрім того, важливим моментами є й отримання високоякісного зерна, яке збалансоване за хімічним складом, і таким чином забезпечуватиме стабільно високі борошномельні та хлібопекарські властивості.

Мета досліджень полягала у виявленні впливу умов зберігання у звичайних складських приміщеннях та полімерних рукавах на посівні показники зерна пшениці озимої сортів ‘Богдана’, ‘Астарта’, ‘Артіст’, ‘Тобак’ (вирощених за однаковими технологіями). Дослідження виконували упродовж 2023–2024 рр. у лабораторії кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва НУБіП України згідно загальноприйнятих методик.


Full Text: PDF