Розмір шрифту:
Збереженість рослин пивоварного ячменю ярого залежно від строків сівби та норм висіву насіння
Остання редакція: 2017-04-10
Тези доповіді
Розширення асортименту та обсягів виробництва пива в Україні та світі, призводить до потреби у високоякісному солоді, основним компонентом якого є зерно ячменю. За період вегетації, рослини піддаються впливу чинників навколишнього середовища таким як, кількість опадів, температурний режим, а також уражуються хворобами та пошкоджуються шкідниками. Тому збереженість рослин є важливим показником, який залежить від елементів технології вирощування протягом всього періоду вегетації рослин. Дослідження проводилися на дослідному полі навчально-виробничого центру «Поділля» Подільського державного аграрно-технічного університету в м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області впродовж 2014–2016 рр. Фактори включені в дослідження: строки сівби – 15.03; 25.03; 05.04; 15.04; 25.04 та норми висіву насіння – 300, 350 та 400 шт./м2. Об’єктом досліджень були рослини ячменю ярого сортів ‘Сєбастьян’ та ‘Експлоєр’.
Full Text:
PDF