Наукові конференції України, V МН-ПК молодих вчених «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР"

Розмір шрифту: 
Тенденція зростання обсягів вирощування та поширення квасолі
О. В. Овчарук, О. В. Овчарук, Ю. В. Околодько

Остання редакція: 2017-04-10

Тези доповіді


В умовах потепління клімату в Україні та світі за останні десятиліття значною мірою постає глобальна продовольча проблема в розв’язанні якої визначне місце надається зернобобовим культурам, зокрема квасолі. Важливим завданням агропромислового комплексу є забезпечення збалансованого харчування людей білковими продуктами рослинного походження. Одним із шляхів вирішення є збільшення валових зборів зернобобових культур, серед яких вагоме місце займає квасоля. Розширення посівних площ і підвищення її врожайності має винятково важливе значення для Західного Лісостепу. В Україні виробництво квасолі поступово збільшується. Так, за даними Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) з 2005 по 2015 рік посівні площі квасолі зросли від 26,7 до 35,0 тис. га, найбільша частка яких зосереджена в приватному секторі на присадибних ділянках.

Full Text: PDF