Розмір шрифту:
Кількісний вихід маточних коренеплодів буряка столового залежно від різних прийомів вирощування за краплинного зрошення півдня України
Остання редакція: 2017-04-11
Тези доповіді
Одним із основних завдань аграрного сектора економіки на сучасному етапі його розвитку є збільшення виробництва необхідної кількості й відповідної якості овочевої продукції. Вирішальним чинником збільшення виробництва овочів є забезпечення виробників товарної продукції високоякісним насінням. Тому в умовах становлення ринкових відносин гостро стоїть питання про вдосконалення й упровадження сучасних технологій вирощування та збирання високих урожаїв насіння. Буряк столовий має вагому частку в структурі виробництва овочевих культур. Щорічно посіви буряка столового в Україні займають площу 40–45 тис. га, валовий збір коренеплодів становить 550–700 тис. т. Для забезпечення цієї площі посівним матеріалом необхідно 532 т сертифікованого насіння (РН1) Для насінницьких господарств необхідно елітного насіння (ЕН) – 14 т, оригінального (ОН) – 0,4 т.
Full Text:
PDF