Наукові конференції України, VІ Міжнародна науково-практична конференція «СВІТОВІ РОСЛИННІ РЕСУРСИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Розмір шрифту: 
РЕАКЦІЯ ГІБРИДІВ СОНЯШНИКУ НА ЗАСТОСУВАННЯ РІСТРЕГУЛЯТОРІВ ТА ФУНГІЦИДІВ
Р. Р. Кубашок, Л. А. Вільчинська

Остання редакція: 2024-10-07

Тези доповіді


Регулятори росту і фунгіциди пролонгованої дії у технологіях вирощування сільськогосподарських культур суттєво впливають на розширення норми реакції геному на змінні фактори навколишнього середовища.

Багатьма вченими виявлено широку позитивну дію регуляторів росту рослин на процеси розвитку рослин соняшнику. Вони позитивно впливають не лише на продуктивність, а й на стійкість рослин до несприятливих факторів середовища, хвороб, знижують токсичну дію пестицидів. Високі урожайні і якісні показники гібридів соняшнику можливо отримати лише як кінцевий результат від комплексного застосування сучасних гібридів, фунгіцидів, регуляторів росту та якісно проведених агротехнічних заходів.

Вивчення літературних джерел свідчить про те, що використання двокомпонентних препаратів для захисту посівів соняшнику в умовах господарств забезпечує більш ефективніший фунгіцидний захист від збудників більшості хвороб.

Основним завданням наших досліджень є виявити реакцію гібридів соняшнику на застосування рістрегулюючих речовин та двокомпонентних фунгіцидів в умовах господарства типового для зони Лісостепу західного – Товариства з додатковою відповідальністю «Микулинецьке» м. Підгайці Тернопільського району Тернопільської області (ТДВ «Микулинецьке»).


Full Text: PDF