Наукові конференції України, VІ Міжнародна науково-практична конференція «СВІТОВІ РОСЛИННІ РЕСУРСИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Розмір шрифту: 
СУЧАСНІ ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ПРОГРАМНІ РІШЕННЯ ДЛЯ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА
В. В. Маслечкін

Остання редакція: 2024-10-07

Тези доповіді


Незважаючи на агресивну війну, що розв’язана росіянами, Україна продовжує позиціонувати себе як світовий центр сільськогосподарських інновацій. У такій ситуації неможливо переоцінити роль українських програмних рішень для розвитку сільського господарства. Використовуючи колективний досвід, креативність та підприємницький дух своїх розробників програмного забезпечення та агротехнологічних стартапів, Україна має потенціал для того, щоб докорінно змінити уявлення про сільське господарство в глобальному масштабі. Так, використання міжнародних та вітчизняних програмних рішень, в умовах тривалих військових дій на території України, можна перетворити традиційні методи ведення сільського господарства на сучасні, технологічні підприємства. Маючи багату сільськогосподарську спадщину та швидко зростаючий технологічний сектор, Україна може вийти на передовий рівень у використанні інформаційних систем і технологій для задоволення зростаючих потреб аграрної галузі.

Українські аграрні компанії вже використовують широкий спектр інноваційних рішень від платформ для управління фермерськими господарствами та інструментів точного землеробства до систем моніторингу посівів та програмного забезпечення для управління тваринництвом – для оптимізації сільськогосподарських операцій, підвищення продуктивності та сталого розвитку.


Full Text: PDF