Наукові конференції України, Роль наукових досліджень в забезпеченні процесів інноваційного розвитку аграрного виробництва України

Розмір шрифту: 
Тривалість сухостійного, сервіс- і міжотельного періодів та їх вплив на молочну продуктивність корів української чорно-рябої молочної породи в умовах Прикарпаття
Л. В. Ференц

Остання редакція: 2017-04-08

Тези доповіді


Досліджено показники відтворювальної здатності корів української чорно-рябої молочної породи та їх вплив на рівень молочної продуктивності.

Залежно від лактації встановлено коефіцієнти кореляції між тривалістю сухостійного періоду та: надоєм – 0,198–0,286 (Р<0,05–0,01), вмістом жиру в молоці – 0,036–0,097 і кількістю молочного жиру – 0,188–0,222 (Р<0,05), між тривалістю сервіс-періоду та названими вище показниками – відповідно 0,203–0,315 (Р<0,05–0,001), 0,041–0,086 і 0,198–0,298 (Р<0,05–0,01) та між тривалістю міжотельного періоду і цими ж показниками – 0,198–0,305 (Р<0,05–0,01), 0,033–0,065 і 0,197–0,301 (Р<0,05–0,01).

 


Full Text: doc