Розмір шрифту:
Якісні показники м’язової тканини молодняку свиней, їх мінливість та кореляційний зв’язок
Остання редакція: 2017-04-08
Тези доповіді
Наведено результати досліджень фізико-хімічних властивостей та хімічного складу найдовшого м’яза спини молодняку свиней, розраховано показники мінливості якісних ознак свинини та рівень кореляційних зв’язків між рН, вологоутримуючою здатністю, вмістом внутрішньом’язевого жиру та інтенсивністю забарвлення. Встановлено, що максимальним показником коефіцієнта варіації характеризується показник «вміст внутрішньом’язевого жиру» – 44,21 %, а кількість достовірних зв’язків між фізико-хімічними властивостями та хімічним складом найдовшого м’яза спини молодняку свиней становить 20,0 %.
Матеріал і методи дослідження. Експериментальну частину досліджень проведено в умовах племінного репродуктора з розведення свиней великої білої породи ТОВ «АФ «Дзержинець» Дніпропетровської області (контрольна відгодівля молодняку свиней), ТОВ «Глобінський м’ясокомбінат» Полтавської області (контрольний забій тварин та відбір зразків найдовшого м’яза спини) та лабораторії зоохімічного аналізу Інституту свинарства і АПВ НААН України (дослідження фізико-хімічних властивостей та хімічного складу найдовшого м’яза спини
Full Text:
doc