Остання редакція: 2021-04-27
Тези доповіді
За попитом і конкурентоспроможністю на ринку соя значно перевищує інші білково-олійні і зернобобові культури. Про це свідчать значно більші обсяги виробництва сої і торгівля нею та продуктами її переробки, ніж обсяги всіх інших білково-олійних культур. Вона являє собою найбільший білково-олійний ресурс, і широко використовується. Бурхливий розвиток виробництва сої зумовлений величезним попитом на сою і соєві продукти на світовому і внутрішньому ринках.
У зв’язку з впровадженням у виробництво нових сортів сої, які недостатньо вивчені, питання порівняльної оцінки сортів сої за технологічністю та урожайністю у виробничих умовах є актуальними для науки та практики. Саме правильний вибір сортів і ряд інших факторів, таких, як вибір попередника, обробітку ґрунту і удобрення, сівба, догляд за посівами, своєчасне збирання, займають одне із важливих місць при отриманні високих і якісних врожаїв.