Наукові конференції України, IХ МН-ПК молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР"

Розмір шрифту: 
ДОСЛІДЖЕННЯ ВИХІДНОГО МАТЕРІАЛУ TRITICUM AESTIVUM L. ТА TRITICUM SPELTA L. ПІСЛЯ ПЕРЕЗИМІВЛІ
О. О. Гетьман, Н. С. Дубовик, В. В. Кириленко

Остання редакція: 2021-04-27

Тези доповіді


Пшениця озима відноситься до однієї із найголовніших зернових культур, яку вирощують в Україні. Збільшення урожайності та обсягів виробництва зерна за роками її вирощування є важливим завданням науки та аграрного комплексу. Враховуючи досягнення вчених у галузі селекції та рослинництва, вплив погодних умов на зернову продуктивність озимини залишається значним. Ріст і розвиток рослин пшениці озимої визначаються їх чутливістю до умов природного середовища та комплексу агротехнічних заходів.

Польові дослідження проводилися у 2020/21 р. в умовах дослідного поля навчально виробничого центру Білоцерківського національного аграрного університету МОН України. Вихідним матеріалом були різні за тривалістю вегетаційного періоду сорти Triticum aestivum L.: ‘Подолянка’ (стандарт), ‘Миронівська ранньостигла’, ‘Аврора миронівська’, ‘МІП Лада’, ‘МІП Фортуна’, ‘МІП Ассоль’ та Triticum spelta L.: ‘Європа’, ‘Зоря України’.


Full Text: PDF