Наукові конференції України, IХ МН-ПК молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР"

Розмір шрифту: 
ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ЗЕРНА КУКУРУДЗИ РІЗНИХ ГІБРИДІВ, ВИРОЩЕНОГО В УМОВАХ СВК «ЗОРЯ» ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Ю. В. Іващенко, О. В. Завадська

Остання редакція: 2021-04-27

Тези доповіді


Кукурудза – належить до найпоширеніших культур світового землеробства. Серед основних сільськогосподарських культур вона посідає перше місце з валового збору зерна і на другому за площами посіву. Існує велика кількість факторів, які можуть впливати на урожай, причому багато з них можна контролювати та змінювати, забезпечуючи тим самим необхідні кліматичні та ґрунтові умови. Одним з таких факторів є післязбиральна доробка зерна. Тому до завдань досліджень входила оцінка якості насіння кукурудзи різних гібридів перед закладанням на тривале зберігання.

У ході виконання магістерської роботи  було досліджено початкову якість та закладено на зберігання зерно  трьох гібридів кукурудзи  імпортної  селекції (оригінатори – «Syngenta», «DEKALB», «KWS»), а саме: ‘Феномен’,‘ДКС 3730’ та ‘Каньйонс’. Кукурудзу вирощували в умовах СВК «Зоря» Чернігівської області Сосницького району, розташованого у зоні Полісся України. Необхідні аналізи зерна проводили в умовах навчально-наукової лабораторії кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика НУБіП України.


Full Text: PDF