Остання редакція: 2021-04-27
Тези доповіді
Кукурудза є однією з найцінніших кормових культур. За вмістом кормових одиниць її зерно переважає овес, ячмінь, жито. Кормова цінність 1 кг зерна становить 1,34 кормової одиниці та 78 г перетравного протеїну, також міститься 60-70% вуглеводів, 10-12% білка, 5-8% рослинної олії та лише 2% клітковини. Вміст білка невисокий але він дефіцитний за деякими незамінними амінокислотами, а особливо за вмістом лізину і триптофану.
Інтенсивна технологія вирощування кукурудзи базується на застосуванні нових гібридів, якісній підготовці насіння, розміщенні культури по кращих попередниках, застосуванні напівпарового обробітку ґрунту, внесенні добрив на запланований врожай, дотриманні інтегрованої системи захисту рослин від бур’янів, шкідників і хвороб, тощо.