Наукові конференції України, IХ МН-ПК молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР"

Розмір шрифту: 
ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ ВИРОЩЕНОГО В УМОВАХ СВК «ЗОРЯ»
В. А. Насіковський, І. Л. Мартинюк

Остання редакція: 2021-04-27

Тези доповіді


Збільшення виробництва і заготівлі зерна різних культур є необхідною умовою для забезпечення населення продуктами харчування, запасами насіння на посівні потреби, промисловості сировиною, тваринництва кормами та створення державних резервів з метою подальшого поліпшення добробуту населення країни. Головне завдання виробництва полягає у збільшенні та поліпшенні якості зерна на основі інтенсифікації.

При початковому визначені якості було встановлено, що лише сорт Фаворитка за якісними показниками міг би належати до першого класу якості, але через надто високий показник приладу ВДК, що характеризує якість клейковини, він як і сорт ‘Юна’ відносяться до 4-го класу якості. Сорт ‘Смуглянка’ належить до другого класу якості і один сорт – ‘Богемія’ до 3-го класу якості, хоч і за показником натури його необхідно віднести до 5-го класу. Але оскільки при розрахунках вартості за показник натури використовуються надбавки та скидки, то зерно можна віднести до класу якому воно відповідає за всіма іншими показниками.


Full Text: PDF