Наукові конференції України, IХ МН-ПК молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР"

Розмір шрифту: 
ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ РОДЕНТИЦИДІВ ДЛЯ РЕГУЛЯЦІЇ ЧИСЕЛЬНОСТІ СИНАНТРОПНИХ ГРИЗУНІВ
Ю. Шуляк, О. Бабич

Остання редакція: 2021-04-28

Тези доповіді


Синантропні гризуни - численна і різноманітна група наземних хребетних тварин. Вони становлять особливу життєву форму, що характеризується порівняно коротким життєвим циклом, високим рівнем обміну речовин, недосконалістю терморегуляції і значною чутливістю до зовнішніх умов. Значення гризунів у наземних біоценозах визначається впливом цих тварин на рослинність, рельєф, грунтоутворювальні процеси, участь в трофічних ланцюгах хижих звірів і птахів. Для людини вони мають господарське значення, будучи шкідниками сільськогосподарської продукції, матеріалів і сировини, а також беруть участь в передачі ряду природних захворювань.

В даний час для боротьби з синантропними гризунами в основному використовують антикоагулянти, як першого, так і другого покоління, на основі яких розробляються і виробляються різні препаративні форми. Одними з таких засобів, є препарати «Смерть щурам» та «Капкан – принада №1 проти гризунів».


Full Text: PDF