Наукові конференції України, VI інтернет-конференція молодих учених «Генетика та селекція сільськогосподарських культур – від молекули до сорту»

Розмір шрифту: 
СТІЙКІСТЬ СОРТІВ ВИНОГРАДУ ДО ОЇДІУМУ
С. П. Гармаш, Д. Т. Гентош

Остання редакція: 2023-10-05

Тези доповіді


Виноградарство – галузь рослинництва, яка займається вирощуванням винограду для споживання свіжих ягід і забезпечення харчової промисловості сировиною. Як галузь науки виноградарство вивчає біологічні особливості виноградної рослини, її відношення до навколишнього середовища та розробляє способи спрямованого управляння ростом і розвитком винограду для одержання високих урожаїв необхідної якості.

На винограді визначено 60 фітопатогенних грибів, які різною мірою шкодять цій рослині. Економічно значимими по всіх регіонах вирощування винограду є – мілдью, оїдіум (облігатний паразит) і сіра гниль (фітопатогенний сапрофіт).

Ключові слова


сорти; оїдіум; ураженість

Full Text: PDF