Наукові конференції України, VI інтернет-конференція молодих учених «Генетика та селекція сільськогосподарських культур – від молекули до сорту»

Розмір шрифту: 
ТРИТИКАЛЕ ОЗИМЕ (TRITICOSECALE WITT.) НЕДООЦІНЕНА КУЛЬТУРА ПОЛІССЯ
А. М. Кирильчук, О. В. Топчій, А. П. Іваницька, Н. П. Щербиніна, С. Л. Чухлєб

Остання редакція: 2023-10-05

Тези доповіді


Тритикале називають перспективною хлібною культурою, яка досить добре використовується для виготовлення хлібопекарного борошна та завдяки специфічним властивостям білків і клейковини широко використовується в кондитерській промисловості.

На хлібопекарські властивості, крім кількості клейковинних білків, має великий вплив і їхня якість. Якість клейковини в ряді випадків надає вирішальне значення якості хліба, оскільки варіювання його в товарному зерні не менше, а навіть більше, і особливо, в останні роки за несприятливих умов дозрівання, збирання, чи впливів екологічного середовища. На якість клейковини впливають також умови вирощування, ступінь стиглості зерна, пошкодження морозом, клопом–черепашкою тощо.


Ключові слова


тритикале; урожайність; сира клейковина

Full Text: PDF