Розмір шрифту:
ТРИТИКАЛЕ ОЗИМЕ (TRITICOSECALE WITT.) НЕДООЦІНЕНА КУЛЬТУРА ПОЛІССЯ
Остання редакція: 2023-10-05
Тези доповіді
Тритикале називають перспективною хлібною культурою, яка досить добре використовується для виготовлення хлібопекарного борошна та завдяки специфічним властивостям білків і клейковини широко використовується в кондитерській промисловості.
На хлібопекарські властивості, крім кількості клейковинних білків, має великий вплив і їхня якість. Якість клейковини в ряді випадків надає вирішальне значення якості хліба, оскільки варіювання його в товарному зерні не менше, а навіть більше, і особливо, в останні роки за несприятливих умов дозрівання, збирання, чи впливів екологічного середовища. На якість клейковини впливають також умови вирощування, ступінь стиглості зерна, пошкодження морозом, клопом–черепашкою тощо.
Ключові слова
тритикале; урожайність; сира клейковина
Full Text:
PDF