Наукові конференції України, VI інтернет-конференція молодих учених «Генетика та селекція сільськогосподарських культур – від молекули до сорту»

Розмір шрифту: 
ВИСОКОЯКІСНЕ ЗЕРНО КУКУРУДЗИ – ПИТАННЯ СЬОГОДЕННЯ СЕЛЕКЦІЇ
Р. О. Спряжка, В. Л. Жемойда, Н. Р. Яковишен

Остання редакція: 2023-10-05

Тези доповіді


У сучасній селекції кукурудзи важливим напрямом є селекція на якість зерна, оскільки ця культура має багатоцільове використання – як кормова, технічна та харчова. Спеціалізовані гібриди кукурудзи повинні відповідати певним вимогам, зокрема, мати специфічний біохімічний склад зерна, що відповідає цільовому призначенню гібрида.

Кормова цінність кукурудзи визначається концентрацією енергії, вмістом специфічних поживних речовин (вуглеводів, цукрів, крохмалю, протеїну, мінеральних та біологічно активних елементів) та такими позитивними якостями, як запах та смак, котрі головним чином залежать від якості бродіння.

Ключові слова


кукурудза; крохмаль; лінії

Full Text: PDF