Розмір шрифту:
Формування сортових ресурсів і розвиток виробництва сої в Україні
Остання редакція: 2017-08-04
Тези доповіді
У вирішенні важливої проблеми рослинного білка – най- головнішої складової частини продовольчих ресурсів – вирі- шальна роль належить зернобобовим культурам, в тому числі сої. Проте рівень її врожайності та виробництва в Україні зали- шаються невисокими та нестабільними, через недостатнє вра- хування біологічних особливостей росту і розвитку рослин та агрокліматичного потенціалу регіону. Лише при вдалому поєднанні вищезазначеного ми можемо очікувати високу продуктивність культури, що є результуючою ознакою факторіальної дії систем потенційної продуктивності та екологічної стійкості. Тому що, урожайність є результатом взаємовідношень між продуктивністю і стійкістю рослин проти несприятливих умов довкілля. Якщо вони сприятливі, або на- ближаються до оптимальних для конкретного сорту, тоді показ- ники біологічної продуктивності та урожайності співпадають.
Full Text:
PDF