Остання редакція: 2017-08-04
Тези доповіді
Кукурудза є однією з найбільш високо продуктивних злакових культур універсального призначення, яку вирощують для продовольчого, кормового і технічного використанн я. У світовому землеробстві спостерігається стабільне збільшення валових зборів зерна кукурудзи. Ця культура виходить на новий ступінь свого розвитку, є одним з лідерів у світовому виробництві зернофуражних культур.
Дослідження з визначення придатності для поширення гібридів кукурудзи в Україні проводиться в усіх ґрунтово-кліматичних зонах і регіонах України, відповідно до Керівництва з проведення кваліфікаційної (технічної) експертизи сортів рослин та Методики державного випробування сортів рослин на придатність до поширення в Україні.
Підбір закладів експертизи проводиться таким чином, щоб максимально охопити всі ґрунтово-кліматичні зони нашої країни, придатні для вирощування кукурудзи. Згідно спеціалізації закладів експертизи, у 2012 році польові кваліфікаційні випробування гібридів кукурудзи на господарську придатність проводиться на базі 21 Держсотостанції, а на визначення відмінності, однорідності та стабільності на 2 Держсортостанціях.