Остання редакція: 2017-08-07
Тези доповіді
Вступ. серед найважливіших зернових культур озима пшениця за посівними площами займає в Україні перше місце і є головною продовольчою культурою. найбільше її вирощують в степу (56%), де за врожайністю та збором продовольчого зерна вона посідає перше місце серед зернових культур.
Вчені вважають, що одним із шляхів подальшого збільшення виробництва зерна в світі є введення в виробництво нових сортів, що є найменш затратним та екологічно безпечним фактором інтенсифікації, який дозволяє підвищити врожайність на 30-50%. Тому впровадження нових перспективних сортів озимої пшениці, які поряд з високою врожайністю і якістю характеризуються раціональним використанням елементів живлення, а також підвищеною стійкістю щодо стресових явищ середовища дає можливість істотно зменшити виробничі затрати праці та ресурсів і підвищувати стабільність виробництва зерна.
Мета роботи. Дослідити урожайний потенціал нових районованих в степовій зоні сортів пшениці озимої м'якої, в умовах сортовипробування в Миколаївській області.