Наукові конференції України, Перша мпк «Стан і перспективи формування сортових рослинних ресурсів в Україні»

Розмір шрифту: 
Споживчі якісні показники плодів аґрусу
Н. М. Курик

Остання редакція: 2017-08-07

Тези доповіді


Дослідження по вивченню якості плодів нових та інтродукованих сортів аґрусу проводилися протягом 2011-2012 рр. в аналітичних лабораторіях Інституту садівництва нААн.

За дегустаційною оцінкою (8,1 та 8,9 балів) ягід аґрусу найкращий зовнішній вигляд та забарвлення мали плоди сортів неслухівський і Тясмин. Плоди цих сортів були одномірними з яскраво-червоним забарвленням. Плоди сорту Інвікта мали непривабливе забарвлення та сильну опушеність, тому зовнішній вигляд їх був оцінений у 6,8 балів.

Приємним кисло-солодким смаком та відчутним ароматом відзначилися ягоди сортів неслухівський та Гостинець. смак плодів, решти сортів, що вивчали, було оцінено, мінімум у 6,4 та максимум у 8,5 балів.

Найкращою консистенцію ягід виділилися сорти: неслухівський та сварог – м’якоть їх була щільною, кістянки в ній найменше відчувалися (7,9 -8,5 балів).


Full Text: PDF