Наукові конференції України, Перша мпк «Стан і перспективи формування сортових рослинних ресурсів в Україні»

Розмір шрифту: 
Господарсько-біологічна оцінка сортів бобу овочевого
В. Б. Кутовенко

Остання редакція: 2017-08-07

Тези доповіді


У цілому світі гостро стоїть вирішення проблеми забезпечення населення продуктами харчування. Причому ці продукти повинні бути збалансованими за всіма поживними речовинами – білком, вуглеводами, жирами та вітамінами. Поки що не створено ні одного ідеального сорту за балансом усіх поживних речовин. Значний дефіцит людина має за забезпеченням білку, рослинного, так і тваринного.

Серед овочевих культур цінними є бобові культури, як важливе і дешеве джерело білку, на який бідний сучасний раціон людини. бобові овочі накопичують усі необхідні для людини амінокислоти, солі кальцію, фосфору, заліза. В овочівництві України в даний час вирощують лише невелику кількість видів рослин з родини бобові. В основному це квасоля, горох і, дуже рідко, біб овочевий. незважаючи на цінність бобу овочевого, його завозять у замороженому стані у супових наборах з Польщі. Водночас, українське овочівництво має великі можливості для виробництва власної заморозки. Окрім продовольчого використання, біб має важливе агротехнічне значення, і може використовуватися у якості сидератів


Full Text: PDF