Остання редакція: 2017-08-09
Тези доповіді
Cеред кормових коренеплодів провідне місце посідає багата на легкозасвоювані вуглеводи, пектинові речовини, вітаміни та мінеральні солі культура буряка кормового. Вона формує високі врожаї, коренеплоди добре зберігаються, просто готуються до згодовування, добре поїдаються тваринами навіть без подрібнення, мають молокогінні властивості.
Cелекціонери, маючи інформацію про більшу пристосованість поліплоїдів до умов середовища, широко застосовують метод поліплоїдизації для створення високопродуктивних сортів та гібридів. широкого розповсюдження набули високоврожайні поліплоїдні сорти гречки, буряка цукрового, проса, кукурудзи, льону, редиски та інших культур. Результатом робіт з кормовими коренеплодами на першому етапі стало створення анізоплоїдних цукрово-кормових (АН Полі 8, Полігібрид 1, Полігібрид 2), а пізніше і кормових (Триплоїд 1, Львівський жовтий, Київський) гібридів.