Наукові конференції України, VI Міжнародна нпк молодих вчених "Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур"

Розмір шрифту: 
ЕЛЕМЕНТИ ПРОДУКТИВНОСТІ ТА ЯКОСТІ ЗЕРНА СОРТІВ ПШЕНИЦІ М’ЯКОЇ ЯРОЇ ЗА УМОВ ВИРОЩУВАННЯ В РІЗНИХ ЕКОЛОГІЧНИХ ЗОНАХ УКРАЇНИ
Р. М. Близнюк, О. А. Демидов

Остання редакція: 2018-04-18

Тези доповіді


Особливий інтерес викликаєвпливекологічнихчинниківрізнихагроекологічних зон вирощування на процес формування продуктивності та якості сортів пшениці м’якої ярої різного еколого-географічного походження.

Дослідження проводили упродовж 2016‑2017 рр. у двох екологічних зонах Лісостепу (МІП ім. В.М. Ремесла НААН України) та Полісся України (Носівська СДС МІП ім. В.М. Ремесла НААН України). Матеріалом для дослідження слугували 14 сортів пшениці м’якої яроїрізного еколого-географічного походження: ‘Елегія миронівська’, ‘Струна миронівська’, ‘Харківська 26’, ‘МІП Злата’, ‘Панянка’, ‘Сімкода миронівська’, ‘Етюд’,‘Сюїта’, ‘Героїня’ (UKR), ‘Koksa’, ‘Ясна’ (POL), ‘Grаnny’ (AUT), ‘Leguan’ (CZE), ‘Venera’ (SYR).

Мета досліджень – виділити сорти пшениці м’якої ярої з високим потенціалом продуктивності в різних екологічних зонах вирощування.


Full Text: PDF