Остання редакція: 2018-04-18
Тези доповіді
Пшениця озима відноситься до найбільш цінних продовольчих культур в більшості країн світу. Одним з основних факторів, що впливають на підвищення врожайності сільськогосподарських культур та зокрема пшениці озимої, є впровадження сучасних, адаптованих до конкретних ґрунтово-кліматичних умов сортів. Метою наших досліджень було провести господарсько-технологічну оцінку сортів пшениці озимої у виробничих умовах ПП «Захiдна аграрна кoмпанiя» Локачинського району, Волинської області.
Об’єктами досліджень були сорти пшениці озимої сортів ‘Колонія’, ‘Матрікс’, ‘Арктіс’, ‘Самурай’, ‘Мулан’. Завданням досліджень було вивчення формування компонентів урожаю, визначення біологічної і господарської урожайності сортів пшениці озимої та її технологічних показників якості.