Розмір шрифту:
РОЗМНОЖЕННЯ ЖИМОЛОСТІ ЇСТІВНОЇ ЗЕЛЕНИМИ ЖИВЦЯМИ
Остання редакція: 2018-04-18
Тези доповіді
Одним із резервів збільшення виробництва плодів і ягід в Україні є впровадження нових цінних порід, розширення площ малопоширених культур. Серед великого різноманіття плодово-ягідних культур важко відшукати таку, яку по великому набору унікальних властивостей можна було б зрівняти з жимолостю.
Відтворення багаторічних насаджень малопоширених плодових і ягідних порід, сортів, форм обмежене нестачею необхідної кількості матеріалу високої якості, що стримує розвиток аматорського, фермерського та інтенсифікацію промислового садівництва. Незважаючи на численні наукові та виробничі успіхи, розмноження малопоширених плодових і ягідних культур слабко впроваджується в практику аматорського та промислового розсадництва в Україні. Вищезазначені фактори і визначили актуальність та необхідність виконання відповідних досліджень по розробці окремих прийомів і способів прискореного розмноження такої ягідної культури як жимолость їстівна.
Full Text:
PDF