Наукові конференції України, VI Міжнародна нпк молодих вчених "Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур"

Розмір шрифту: 
ВВЕДЕННЯ В КУЛЬТУРУ IN VITRO РІЗНИХ СОРТІВ ЖИМОЛОСТІ
М. О. Гринчак, О. О. Солодар, А. А. Клюваденко, О. В. Лобова

Остання редакція: 2018-04-18

Тези доповіді


Жимолость синя – відносно нова культура в садах садівників-аматорів України. Однак популярність її і потреба плодів на ринку росте з кожним роком.

В умовах культури жимолость – це пряморослий густий кущ, переважно середньо- та сильнорослий. Висота рослин в 7‑9 річному віці, тобто в період повного плодоношення, досягає 1,2–1,8 м, а діаметр крони 1,5‑2,5 м.

В умовах Лісостепу України жимолость починає вегетацію при середньодобовій температурі повітря 2,8‑4,8 °С. Цвітіння як правило наступає в третій декаді квітня. Повернення холодів, яке можливе для нашої зони в цей період, не призводить до загибелі квіток і суттєвому зниженню врожаю, так як квітки і зав’язь витримують заморозки до – 5‑8 °С.



Full Text: PDF