Наукові конференції України, VI Міжнародна нпк молодих вчених "Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур"

Розмір шрифту: 
ВИКОРИСТАННЯ ФЕРМЕНТНИХ ПРЕПАРАТІВ ПРИ ВИПІКАННІ ХЛІБА
С. М. Гунько

Остання редакція: 2018-04-18

Тези доповіді


Одержати хліб з належними показниками можна тільки в тому випадку, коли в процесі тістоутворення гармонічно поєднуються швидкість мікробіологічних процесів і біохімічних перетворень. Роль регульованих ферментативних реакцій у процесі приготування хліба очевидна. Важливим засобом удосконалення технологічного процесу і поліпшення якості хлібає застосування ферментних препаратів (ФП) різної дії.

Метою досліджень було визначення ефективності застосування ФП α-амілази (з-д «Ензим») при випіканні пшеничного хліба. Об’єкти досліджень – хліб із пшениці ‘Одеська 267’, ‘Смуглянка’, ‘Поліська 90’ з та без додаванням α-амілази.


Full Text: PDF