Наукові конференції України, VI Міжнародна нпк молодих вчених "Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур"

Розмір шрифту: 
ПОСІВНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ ЗАЛЕЖНО ВІД УМОВ ТА ТРИВАЛОСТІ ЗБЕРІГАННЯ
С. М. Гунько, І. І. Стеценко

Остання редакція: 2018-04-18

Тези доповіді


Сучасні технології вирощування сільськогосподарських культур базуються на використанні високоякісного насіння. Це головний фактор, який впливає на подальший ріст рослин, їх репродукційний процес, а відповідно, й на врожай.

Метою досліджень було визначення впливу сортових особливостей, умов та тривалості зберігання на посівні властивості зерна пшениці озимої. Об’єкт досліджень: процес формування якості насіння пшениці озимої сортів ‘Зиск’, ‘Мудрість’ та ‘Наснага’ за різних режимів зберігання. Предмет досліджень: динаміка показників якості насіння пшениці озимої цих сортів при зберіганні. Контроль: якість насіння пшениці озимої цих сортів пeрeд зберіганням. Зерно зберігалось в сухому та охолодженому станах протягом 12 міс.


Full Text: PDF