Наукові конференції України, VI Міжнародна нпк молодих вчених "Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур"

Розмір шрифту: 
ПОПОВНЕННЯ НОВИМИ СОРТАМИ ТРИТИКАЛЕ ОЗИМОГО РИНКУ УКРАЇНИ
С. Г. Димитров, І. В. Смульська, Г. О. Воловик

Остання редакція: 2018-04-18

Тези доповіді


Тритикале – це плід понад вікової кропіткої роботи генетиків і селекціонерів, у якому поєднані властивості жита й пшениці.Основними причинами, що заважають поширенню тритикале озимого, є складність поєднання в одному генотипі екологічної стійкості, якостей продуктивності, а також відсутність природного центру походження, звідки селекціонери мализмогу брати вихідний матеріал для селекції. Тому наразі актуальним залишається удосконалення методів селекції тритикале, випробування перспективного вихідного матеріалу, проведення відбору за потрібними якостями сортів за різних природно-кліматичних умов.

Щороку державну експертизу проходять десятки сортів тритикале вітчизняної та зарубіжної селекції. У 2017 році експертизу на придатність сорту до поширення проходили 15 сортів тритикале озимого з них 14 сортів вітчизняної селекції і один іноземної селекції татри сорти тритикале ярого вітчизняної селекції.


Full Text: PDF