Наукові конференції України, VI Міжнародна нпк молодих вчених "Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур"

Розмір шрифту: 
ПРОДУКТИВНІСТЬ НОВИХ СОРТІВ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ ЗАЛЕЖНО ВІД СТРОКІВ СІВБИ І СИСТЕМ ЗАХИСТУ РОСЛИН В УМОВАХ ЗРОШЕННЯ
С. О. Заєць, К. С. Фундират

Остання редакція: 2018-04-18

Тези доповіді


При захисті зернових культур від шкідливих організмів в господарствах півдня України перевага надається хімічній обробці, хоча слід надавати високоефективній інтегрованій системі захисту, де разом з хімічними засобами використовувати і біологічні препарати. Проте особливості вирощування пшениці озимої нових сортів ‘Анатолія’ і ‘Бургунка’ за оптимального і пізнього строків сівби та системи біологічного і хімічного захисту рослин від шкідників та хвороб на зрошуваних землях півдня України раніше не досліджувались. Тому метою досліджень було визначити урожайний потенціал нових сортів пшениці озимої при вирощуванні після сої в умовах зрошування залежно від строку сівби і системи захисту рослин.

Повторність 3-ри разова, загальна площа ділянки – 38,8 м², облікова – 28,5 м². Розміщення ділянок методом розщеплених ділянок. Обробка насіння сортів пшениці озимої за два дні до сівби проводилась протруйником Кінто Дуо (2,0 л/т), а у фазу кущення пшениці озимої застосовували гербіцид Гроділ Максі (0,11 л/га) на всіх дослідних ділянках. За хімічного захисту пшениці озимої досліджувались: фунгіцид Капало (2,0 л/т) на стадії розвитку рослин ВВСН31 та фунгіцид Адексар Плюс (1,0 л/га)разом з інсектицидом Коннект у ВВСН49, а за біологічного у ці стадії: біофунгіцид Псевдобактерін 2 (1,0 л/га)та біофунгіцид Бактофіт (3,0 л/га)разом із біоінсектицидом Бітоксибацилін-БТУ (10 л/га).


Full Text: PDF