Наукові конференції України, VI Міжнародна нпк молодих вчених "Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур"

Розмір шрифту: 
ПОКАЗНИКИ ІНТРОДУКЦІЇ ТАКСОНІВ РОДУ PERSICA MILL. В УМОВАХ СТЕПУ УКРАЇНИ
А. М. Кабар, Ю. В. Лихолат, Т. Ю. Лихолат, І. П. Григорюк

Остання редакція: 2018-04-18

Тези доповіді


В умовах України однією з найбільш скороплідних високоврожайних плодових культур є персик. Регулярне вживання в їжу плодів цієї культури забезпечує людський організм іонами калію та фосфору, що покращує пам'ять, зміцнює судини головного мозку та сприяє зниженню нервового напруження. Вміст солей заліза та калію та наявність у плодах комплексу вітамінів груп А, В, C, E, Н, PP сприяє підвищенню працездатності всього організму. Крім того, наявність клітковини нормалізує діяльність травної системи.

Нами проводиться комплексне вивчення біологічних особливостей персика для впровадження у виробництво якісно нових високопродуктивних його форм та сортів з метою успішного вирощування цієї культури у степовій зоні України. Одна із головних задач ‑ отримання сортів персику Persicavulgaris Mill., які характеризуються комплексною стійкістю до умов зростання та характеризуються високими смаковими якостями. Проте, отримані шляхом міжсортової гібридизації високопродуктивні, з гарними смаковими якостями сорти є менш стійкими в умовах півночі України.


Full Text: PDF