Наукові конференції України, VI Міжнародна нпк молодих вчених "Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур"

Розмір шрифту: 
ПОГОДНІ УМОВИ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ ДЛЯ ВИРОЩУВАННЯ СТЕВІЇ
І. В. Кузнєцова

Остання редакція: 2018-04-19

Тези доповіді


Зміна кліматичних умов температурного режиму і забезпеченості опадами створюють проблеми для ефективного функціонування агросистем і лише культура з високим рівнем адаптивності здатні в таких умовах здатна реалізувати свій біологічний потенціал.

Польові дослідження з впливу погодно-кліматичних умов на врожайність стевії сорту Берегиня проводили на дослідних ділянках дослідних господарств у Київській (Державного підприємства «Агрофірма «Веселинівка»») упродовж 2011-2017рр., Вінницькій (с. Мар`янівка) упродовж 2008-2017рр. та Тернопільській (ТОВ «Неоксвіт») упродовж 2013-2017рр. областях. Для досліджень впливу кліматичних умов на формування продуктивності стевії використовувались матеріали паралельних спостережень за її врожайністю та метеорологічними даними метеорологічних станцій в м. Київ, м. Вінниця і м. Тернопіль за період з 2008 по 2017 рр. Для характеристики погодних умов за місяцями використовували коефіцієнти суттєвості відхилень елементів гідротермічного режиму від середніх багаторічних і показник посушливості  періодів за методикою Д.А. Педя (1975).


Full Text: PDF