Наукові конференції України, Міжнародна науково-практична конференція "Генетичне та сортове різноманіття рослин для покращення якості життя людей"

Розмір шрифту: 
ВИЗНАЧЕННЯ ДЖЕРЕЛ ВАЖЛИВИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ І ЯКІСНИХ ПОКАЗНИКІВ В СУЧАСНОМУ СОРТИМЕНТІ ПОРІЧОК ЧЕРВОНИХ І БІЛИХ
Я. Ю. Терещенко, О. М. Ярещенко

Остання редакція: 2017-04-19

Тези доповіді


Порічки червоні та білі є досить поширеною культурою в Україні та світі. В наш час найбільшого розвитку культура порічок отримала в Нідерландах, також є досить популярною у Великій Британії, Чехії, Франції, Німеччині, Бельгії, Росії та ряді інших країн, де їх вирощують як для споживання у свіжому вигляді, так і для переробки. Плоди порічок характеризуються високою харчовою цінністю, проте культура сповна оцінена переважно садоводами-аматорами, перш за все завдяки її високій продуктивності, десертному смаку окремих сортів, довговічності плодоносних утворень і кущів в цілому.


Full Text: doc