Наукові конференції України, VIIІ Міжнар. інтернет-конф. молодих учених «Генетика та селекція сільськогосподарських рослин – від молекули до сорту»

Розмір шрифту: 
ФОРМУВАННЯ СОРТОВИХ ТА НАСІННЄВИХ РЕСУРСІВ ОЛІЙНИХ ТА ПРЯДИВНИХ КУЛЬТУР В УКРАЇНІ
С. О. ТКАЧИК, Ю. Л. СТЕФКІВСЬКА, І. Ю. ДУБОВА, О. А. СКУБІЙ

Остання редакція: 2025-09-12

Тези доповіді


Формування сортових ресурсів відіграє ключову роль у збільшенні обсягів виробництва продукції рослинництва. За даними Державної служби статистики частка продукції рослинництва у виробництві продукції сільського господарства України у 2021 році становила 82,3%.

Україна зарекомендувала себе як один із найбільших світових експортерів пшениці, ячменю, кукурудзи, соняшникової олії і має здобутки на ринку насінництва. До того ж виробництво насіння є стратегічною галуззю, від якої залежить продовольча безпека держави. Природні умови, географічна близькість до ЄС, собівартість насіння, забезпеченість трудовими ресурсами роблять насінництво в Україні привабливим для внутрішніх та іноземних інвесторів.


Full Text: PDF