Розмір шрифту:
СТВОРЕННЯ БЕЗОСТИХ СОРТІВ – ВАЖЛИВИЙ НАПРЯМ СЕЛЕКЦІЇ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО
Остання редакція: 2017-04-24
Тези доповіді
Однією із самих важливих у сільському господарстві була і залишається проблема забезпечення виробництва зерна, зокрема ячменю ярого на кормові цілі, для харчового, пивоварного, кондитерського, фармацевтичного використання. Основним фактором збільшення обсягів одержання зерна є підвищення врожайності, що залежить на 30–40 % від створення та впровадження нових високоврожайних сортів.
У Державному реєстрі сортів рослин, придатних для поширення в Україні є сорти ячменю ярого лише 8 різновидів (nutans Schubl, medicum Koern., submedicum Orl., pallidum Ser., ricotense R. Red., deficiens Steud., inerme Koern., nudum Koern.)
Full Text:
PDF