Розмір шрифту:
СТВОРЕННЯ ВИСОКОВРОЖАЙНИХ ЦІННИХ ЛІНІЙ ЯЧМЕНЮ ВАКСІ – ПЕРСПЕКТИВНИЙ НАПРЯМ СЕЛЕКЦІЇ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО В УКРАЇНІ
Остання редакція: 2017-04-24
Тези доповіді
Зерно ячменю, однієї з найважливіших зернових культур, має різностороннє використання, тому вимоги до його якості неоднакові, зокрема, до вмісту в ньому білка та крохмалю.
За одержання крохмалю з певними властивостями проводять, як правило, хімічну модифікацію рослинної сировини. Але краще створювати сорти, у яких якість крохмалю може бути різною в залежності від його фракційного складу, тобто від співвідношення вмісту амілопектину та амілози.
Науково-дослідні роботи зі встановлення селекційно-генетичних особливостей і використання в селекції форм ячменю ярого з різним умістом амілопектину в крохмалі до останнього часу в Україні майже не проводилися.
Full Text:
PDF