Наукові конференції України, ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
ВИКОРИСТАННЯ АЛЛОМЕТРИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ У СЕЛЕКЦІЇ ГРЕЧКИ
В. І. Троценко, А. В. Кліценко

Остання редакція: 2017-04-24

Тези доповіді


Серед круп’яних культур України провідне місце належить гречці. Високий попит на крупу гречки визначається унікальними поживними та лікувально-дієтичними властивостями, які притаманні лише їй. Тим не менш, середні врожаї культури невисокі й нестабільні. Саме ці параметри визначають тенденцію до зменшення посівних площ і валового виробництва гречки в Україні. За даними Державного комітету статистики України, розпочинаючи з 2000 року, спостерігається поступове скорочення її посівів із 712,7 до 132 тис. га у 2015 році. Частка гречки в структурі посівних площ зернових і зернобобових культур за цей період зменшилася від 4,6 до 1,2 %. Такий стан справ потребує перегляду селекційних та технологічних підходів до культури гречки, передусім, у традиційних зонах її вирощування.


Full Text: PDF