Наукові конференції України, ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
СУЧАСНІ СОРТИ ОГІРКА ПОСІВНОГО (CUCUMIS SATIVUS L.)
Т. В. Дудка

Остання редакція: 2017-04-24

Тези доповіді


Огірок – одна із найдавніших овочевих культур, відома біля десяти тисяч років. До України огірок потрапив із Візантії і так прижився на її території, що створений народною селекцією огірок ‘Ніжинський’, став світовим еталоном за якістю плода: в свіжому, засоленому і консервованому вигляді. Площі огірка у відкритому ґрунті коливаються від 55 до 70 тис. га, в закритому – 40−65 % площ.

Враховуючи харчову цінність, значні площі вирощування, зростаючий попит і комерційний зиск, необхідні знання про рослину, її можливості, методи створення нових форм і насінництва, технології отримання високого врожаю.


Full Text: PDF