Наукові конференції України, ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
СОРТОВІ РЕСУРСИ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР
Т. М. Хоменко

Остання редакція: 2017-04-24

Тези доповіді


За останні 70 років на планеті відбулося зростання валових зборів зерна на 50–60 %, із них більш ніж наполовину зумовлено впровадженням нових сортів. Нові сорти сільськогосподарських культур є результатом науково-дослідної розробки, інноваційним продуктом, а також об’єктом матеріальної та інтелектуальної власності. Сортовим рослинним ресурсам належить особлива роль у стабілізації та збільшенні обсягів виробництва зерна для продовольчих та фуражних цілей.

Виконання цієї задачі неможливе без організації комплексної оцінки сортів, які базуються, в першу чергу, на досягненнях результатів селекційних установ, селекціонерів, як основної ланки створення нових сортів, та експертній оцінці сорту при кваліфікаційній експертизі, за відповідністю придатності сорту до поширення.


Full Text: PDF